De banken die een hypotheek verstrekken aan de mensen die een huis willen kopen hebben een garantie nodig dat zij iedere maand hun geld krijgen.

Om deze reden zijn er heel wat financiële papieren nodig alvorens er tot koop overgegaan kan worden. Nu is de werkgeversverklaring één van deze aspecten die noodzakelijk wordt geacht alvorens een hypotheek verstrekt kan worden. Nu ben je als koper wellicht nieuw in deze wereld en heb je geen idee wat nou precies een werkgeversverklaring is en waarom deze nodig is?

Op het moment dat een bank een een hypotheek weg geeft aan één van zijn klanten is het noodzakelijk dat zij er zeker van zijn dat zij dit geld terug gaan verdienen. De winst gaat natuurlijk gemaakt worden op de rente die wordt berekend over de hypotheek, maar op het moment dat een klant de hypotheek niet meer kan betalen, houd de bank hier ook een verlies aan over. Belangrijk dus voor de bank, om de zaken goed op orde te hebben.

Wat is een werkgeversverklaring?

Op een werkgeversverklaring staan de belangrijke inkomsten van jouw inkomen. Er staat letterlijk op wat jouw inkomen is bij jouw baas. Belangrijk bij een werkgeversverklaring is dat je baas deze invuld. Deze dient handmatig te worden ingevuld (met pen). Daarbij moet alles correct zijn ingevuld, te denken aan datum, loon en alle vakjes. Daarnaast moet het formulier zijn ondertekend en een handtekening bevatten. Een werkgeversverklaring is noodzakelijk als je bezit over een vast contract.

Online werkgeversverklaring invullen en downloaden